< Forrige side
Innhold
Neste side >  
 
 
     
 

I årene 1914 til 1929 skrev Julie – og til dels også CV – en dagbog, hvor de omtalte større begivenheder som skete. De skrev ikke hver dag, men med kortere eller længere tidsrum. I starten ganske ofte og udførligt, med tiden sjædnere og mindre detaljeret.

De to emner som fylder mest er rejser og børnefødsler; men også hverdagenes små detaljer er omtalt, samt familien i høj grad. Det var en selskabelig familie så det vrimler af mere eller mindre bekendte navne – jeg husker nogle af dem fra min barndom men først nu får jeg sat en del af dem i sammenhæng.

Jeg har bestræbt mig på at gengive sprog og grammatik så loyalt som mulig. Nogen steder har jeg haft problemer med at tyde håndskriften, men jeg håber at jeg ikke har gjort større fejl; nogen fornorskninger har der vel dog nok sneget sig ind.

Her gengiver jeg dagbogen side for side som i originalen. Ønsker du en samlet udgave kan du laste hele dokumentet ned i Word-format.

Jeg har også sat en indholdsfortegnelse op, så vidt det har været muligt. Den kan hjælpe dig til at finde frem til omtale av begivenheder som er af interesse især for dig.

Hvor teksten er markeret med rødt, har jeg lagt en lænke ind; det kan være til et billede eller et andet relevant dokument.

Læs med glæde...

Maj 2005
Henrik Otterstrøm

 

 
     
 
 
Indhold   Start