Moster Inge
 
  "På opfordring af min familie, har jeg her fortalt om min barndom
i Frederiksdal i 1920'erne og 30'erne"
 
er skrevet af Inge Jacobsen, november 1995
 
<< SIDE 4 >>

Vores faster havde selv en liIle robåd og da hun også tilbragte alle sine ferier i Frederiksdal, var noget af det bedste vi vidste, at sejle ud med hende og bade fra båden. Der var også en rigtig badeanstalt med lukkede kabiner hvor man kunne klæde sig om. Der inviterede hun os engang imellem over og det kostede 20 øre for børn og 35 øre for voksne. Der havde vi ellers ikke råd til at komme men måtte bade fra den frie strand.

Min far havde også en bror og en svigerinde, onkel Sidney og tante Signe, som havde boet i Virum men var flyttet til Frederiksdal. De havde 3 piger, Grethe, Inger og Else, på alder med os 3 ældste og de boede også i gartnerboligen som var indrette med 3 lejIigheder.

Onkel Sidney var, i modsretning til min far, en meget venlig mand. Han var uddannet gartner fra Vilvorde - det var alle 3 brødre, da de havde haft tuberkulose som unge - men min onkel havde ikke altid arbejde i de svære år i trediverne, men så fik han fast arbejde pa kirkegården i Sorgenfri.

Tante Signe derimod var en meget flittig kone. Hun havde arbejde i mange år pa Virum skole, hun passede fyr og gjorde rent. Dengang var der grødspisning om vinteren for børnerige familier i Virum og dem var der mange af dengang og dem kogte hun grød til. Hveranden dag risengrød og hveranden dag vandgrød, hendes egne børn spiste også med, skønt de kun var 3.

Efter at have boet pa slotsgartneriet i nogle år flyttede de ind ved siden af os i den anden del af huset som var blevet ledigt efter Crones død. Mor var glad for at få nogle hun kendte tit nabo, da hun jo ikke havde så mange at omgås, andre end os børn, i det daglige.
Sidney Funck Carlsen

Det var nu ikke meget vi så til min tante da hun var bidt af en gal kortspiller. Hendes familie boede i Gentofte og næsten hver weekend startede hun afsted, mange gange alene. Nogle gange tog min onkel med og så blev ungerne puttet i seng kl. 6. Men ligeså snart forældrene var ude af syne, stod de op igen og så gik den vilde jagt.

Engang havde vi fundet på at køre på enden ned af de stejle skrænter ved søen men min mor kunne ikke forstå hvordan vi blev så snavsede. og en dag gik hun efter os og tog os på fersk gerning og så var det slut med det sjov som jo heller ikke var helt ufarligt.

Min far og onkel kom ellers udmærket ud af det med hinanden. Det bedste de vidste var at gå aftentur sammen til søen og når de kom hjem fonalte min onkel uhyggelige historier om hvide damer og spøgelser de havde set, men det havde nu nok kun været tågen fra den nærliggende mose der har svævet forbi dem. De kunne også godt lide at sidde og hygge sig i haven om lørdagen med et godt stykke mad og en lille snaps og min far - som aldrig drak til hverdag blev altid i så godt hunør når han fik lidt at drikke, så vi unger syntes jo det var hyggeligt.