Rasmus Otterström 1730 – 1778      
  1. GENERATION
     
     
    Forord
  1. Rasmus Otterström
   
Rasmus fra Skåne
7-årskrigen
Rasmus dør
Indbofortegnelse
Bodelingen
Kirkebøgerne
Otterström-navnet
Kropsbygning
Rasmus-navnets senere brug
Epilog
 
  2. Aage Otterstrøm
  3. generation
  4. generation
  5. generation
  6. generation
  7. generation
  8. generation
  9. generation
  10. generation
    Andre Otterstrøm'er
 
Uddrag af indbofortegnelse m.v.

Kontante værdier og sølv eller tin fandtes ikke, men en lang række effekter, værktøj, trægenstande, husgeråd samt kreaturerne og Rasmus' personlige tøj (uniformsgenstande og udrustning blev ikke optegnet; tilhørte rusthållet)

Blandt værktøjet var: 2 økser, 3 leer, skærekasse, sav, kile, bor af forskellig art, båndkniv, 2 høvle, hammer og tang, fil og skomagerværktøj.

En del træting stod i hjemmet: egekiste, 2 fyrretræskister med lås, 2 store og 2 små tønder, vandkar og balje, 6 træspande, 2 halmkasser, 2 sold, brændebøtte, 3 kurve, kærne, sildetønde, 7 ostekar, bismervægt, vævestol og garnvinde, en plov af træ med jernspids, harve, hakkebræt.

Kreaturholdet
bestod af: en sort drægtig ko, 2 sortplettede kvier og en so med 2 smågrise.

Gangtøjet
omfattede bl.a. 4 hørgarnskjortler, 2 par støvler, skindbukser, hørlærredsbukser, skindpels, grønt livstykke, grå og blå vest, blå frakke, ny hat, vinterhue og nathue.

Af personlige effekter fandtes: terning, pung, 2 barberknive, 2 metalspænder, en pung med tobakspibe.

Den samlede værdi udgjorde 21 rdl. (Den reale værdi i daler sølvmønt kan sættes til o. 120).

Boet udviser en del løs gæld til personer i nabolaget: Kärlingberga, Ballingslöv, Rättelöv og Algutstorp, i alt 13 kreditorer. Desuden skyldte Rasmus for leje af kakkelovn i 2 år, og skrædderen skulle have 1 skilling for tøj til Jacob. Åke havde penge til gode for korn, som han havde leveret til sin far, og skolemesteren havde løn til gode for at undervise Nils. Der var også en regning for 2 skæppermalt og for brændevin. De offentlige myndigheder havde deres krav, dels for skiftebehandlingen af boet og dels skulle der ydes et bidrag til fattigkassen. Den samlede gæld løb op i knap 10 rdl.